Τηλ: (26950) 29486 Fax: (26950) 29486  Διεύθυνση: Κουτούζη 49, Ζάκυνθος
Μαϊ 16, 2014

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: Ζακυνθινέ πολίτη που βαρέθηκες, κουράστηκες, αγανάκτησες...

-Κουράστηκες να βλέπεις τον τόπο σου να υστερεί. Να βλέπεις άλλες περιοχές της Ελλάδας να υπερέχουν, να έχουν λύσει θέματα που για σένα είναι ακόμη ζητούμενα.

-Βαρέθηκες να αντικρίζεις τις υδροφόρες να ...περνούν, να καταναλώνεις εκατομμύρια λίτρα εμφιαλωμένου νερού, να βλέπεις τις λιμνοδεξαμενές νερού να κατασκευάζονται αλλού και εσύ να αρκείσαι στις ...υποσχέσεις του κ.Δημάρχου ότι θα αναμείξει το "προβληματικό" και το καλό νερό, για να βάλει στα ποτήρια μας το "απολύτως πόσιμο" νερό του!

- Βαρέθηκες να σε διαβεβαιώνουν οτι έχουν plan B για το που θα βάλουν τα σκουπίδια μας και να διαπιστώνεις ότι το plan B ήταν η μεταφορά τους στην ...Κεφαλλονιά ή οτι η λύση είναι ο Δεματοποιητής, για τον οποίο όμως πρέπει να κατασκευαστεί αποθηκευτικός χώρος, αξίας 875.000 ευρώ (!) και πρέπει επίσης να ...πεισθούν τα πουλιά να μην τον πλησιάζουν (είναι βάσιμες οι αντιρρήσεις των αρχών του Αεροδρομίου για τον χώρο που έχει επιλεγεί,πλησίον του).

-Κουράστηκες να ακούς οτι άλλες πόλεις τις Ελλάδας έχουν βυθιζόμενους κάδους απορριμάτων ενώ εσύ πρέπει να διώχνεις τις ..γάτες για να τοποθετήσεις τα σκουπίδια σου στον υπερπλήρη κάδο της γειτονιάς σου. Για καμπάνιες Ανακύκλωσης ας μην κάνουμε λόγο: έχουν λήξει προ πολλού καιρού.

- Βαρέθηκες να βλέπεις τα κρουαζιερόπλοια να ...περνούν και την τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού να κάνει ...σχέδια επί χάρτου. Τον Λαγανά και άλλες τουριστικές περιοχές να αφήνονται στην εγκατάλειψη τους. Τους δρόμους να είναι χορταριασμένοι και τα παρτέρια μες την ξεραίλα .Και εσύ Ζακυνθινέ Πολίτη να αντιμετωπίζεσαι ως ιθαγενής που του "γεμίζουν" τις λακούβες με προεκλογική άσφαλτο μιας χρήσεως.

- Αγανάκτησες , μαθαίνοντας οτι τα ΔΙΚΑ σου χρήματα (αυτά που εισπράττονταν από τις Ελληνοποιήσεις αλλοδαπών) είχαν υπεξαιρεθεί. Οτι η Διαύγεια και η Διαφάνεια σβήστηκαν με "μπλάνκο' , οτι φάκελοι καταστρέφονταν απο θερμαντικά σώματα (!) και....Και μετά γέλασες πικρά, ακούγοντας το Δήμαρχο σου να αναλαμβάνει την ...πολιτική ευθύνη για τις "ατασθαλίες" και τις παραλείψεις υπαλλήλων του.

-Βαρέθηκες να ακούς για χρηστή Διοίκηση και να αντιλαμβάνεσαι οτι δεν υπήρχε ΚΑΘΟΛΟΥ Διοίκηση, αφού υπάλληλος/οι μπορούσαν επί χρόνια να υπεξαιρούν χρήματα του Δήμου ή του Δημοσίου, να πλαστογραφούν κλπ. Δηλαδή ότι η δημοτική Αρχή επι χρόνια ασκούσε πλημμελέστατο έλεγχο, ενδεικτικό της κατάστασης διάλυσης στην οποία βρισκόταν ο Δήμος.

- Αγανάκτησες διαβάζοντας καταγγελίες ( Τ.Ε.Ε.) , ότι ο Δήμος δεν εισπράττει δημοτικά τέλη, ούτε απο επιχειρήσεις στις οποίες ο ίδιος ο Δήμος έχει νοικιάσει. Αγανάκτησες για τα τετραγωνικά του σπιτιού σου, που φουσκώνουν ή ξεφουσκώνουν, ανάλογα με την ...επιστημονική μέθοδο που χρησιμοποιεί η δημοτική Αρχή.

- Πικράθηκες βλέποντας το Κάστρο σου -που οι Ενετοί έφτιαξαν με τόση μαεστρία- να έχει πέσει στα παραλυμένα χέρια μιας δημοτικής Αρχής που μάλλον θεωρεί τον εαυτό της αναρμόδιο για την εγκατάλειψη του και την πιθανότατη κατάρρευση των πρανών του.

- Πικράθηκες να ακούς για Ποιότητα Ζωής σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, για ποδηλατόδρομους ,για πεζόδρομους που σφύζουν απο ζωή και στη δική σου πόλη ο κεντρικός πεζόδρομος , να ανοιγοκλείνει, να μην μπορεί να στεριώσει. Και εδώ μεγάλη είναι η ολιγωρία της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Έχει λύση ο Ζακυνθινός Πολίτης? ΕΧΕΙ: Ψηφίζει δυο φορές (18 και 25 Μάη) και ελέγχει ΣΥΝΕΧΩΣ αυτούς που θα αναδείξει! Δίνει την ευκαιρία σε οτι πιο φρέσκο έχουν αυτές οι εκλογές : στην "ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" και τον υπ. Δήμαρχο της Μίμη Κουρή. Οι Ζακυνθινοί πολίτες αυτή τη φορά δεν θα κλωτσήσουν την ευκαιρία: Ένας άξιος πανεπιστημιακός καθηγητής και ένα αξιόλογο επιτελείο δίπλα του, αποτελούν τα εχέγγυα για μια άλλη δημοτική Αρχή. Η "Ζακυνθινή Αναγέννηση" οφείλει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής. Και οι Πολίτες όμως οφείλουν , όχι μόνο να ψηφίσουν αλλά και να ΕΛΕΓΧΟΥΝ, να είναι ενεργοί σε όλη την 4ετία και όχι μόνο στην κάλπη. Θανάσης Καραίσκος Εκπαιδευτικός 2ου Λυκείου Ζακύνθου

επιστροφή στην κορυφή
  • Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου. Ζάκυνθος: Συγκέντρωση στις 10.30 πμ εξω απο το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

    Γενική Απεργία - Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

#ταυτότητα

#newsletter

Εγγραφή στο newsletter της Δημοτικής Κίνησης Ζακυνθινής Αναγέννησης

Ηλεκτρονική διεύθυνση

#μείνετε συνδεμένοι

RSS Twitter Facebook Youtube Skype
Top of Page