Τηλ: (26950) 29486 Fax: (26950) 29486  Διεύθυνση: Κουτούζη 49, Ζάκυνθος
Μαϊ 09, 2014

Συνέντευξη του Μίμη Μαρίνου Κουρή υποψηφίου δημάρχου Ζακύνθου

Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Ζακύνθου Μίμη Μαρίνου Κουρή στην εφημερίδα Ημέρα.

ΕΡ.: Τι σας οδήγησε στη διεκδίκηση του Δήμου;
ΑΠ.:
 Η αντίληψη που έχω ότι η πολιτική, αποκλειστικά και μόνο, είναι προσφορά.

 

ΕΡ.: Πώς «μπήκε» ο ΣΥΡΙΖΑ στη ζωή σας;
ΑΠ.:
 Οι πολιτικές καταβολές μου, που προέρχονται από την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά.

ΕΡ.: Οι πολίτες είναι εξαγριωμένοι με τους πολιτικούς. Υπάρχει δυνατότητα να μετατραπεί η απαξία σε εμπιστοσύνη και ψήφο;
ΑΠ.: 
Εκτιμώ ότι οι πολίτες είναι εξαγριωμένοι με τις πολιτικές και, κατ’ επέκταση, με τους πολιτικούς που τις εκφράζουν. Ασφαλώς, η απαξίωση και η αποστασιοποίηση των πολιτών είναι συμπεριφορές που θ’ αλλάξουν, αρκεί έγκαιρα να συνειδητοποιηθεί ότι μπορούν να προσδιορίσουν το μέλλον τους με την ψήφο τους.

ΕΡ.: «Ναι» ή «όχι» στα μνημόνια;
ΑΠ.:
 Η απάντηση είναι κατηγορηματικά «όχι» στα μνημόνια, διότι όχι μόνο καταστρέφουν τις ζωές των ανθρώπων και αποτελούν ορατή απειλή για τις νέες γενιές, αλλά υπονομεύουν και την υπόσταση της χώρας.

ΕΡ.: Γιατί «Ζακυνθινή Αναγέννηση»;
ΑΠ.:
 Για να αναγεννήσει τη Ζάκυνθο και να αντιμετωπίσει τα χρόνια και καθημερινά προβλήματα του νησιού μας.

ΕΡ.: Πώς θα λειτουργήσει ο Δήμος, με τις δραματικές περικοπές των κρατικών πόρων;
ΑΠ.:
 Με τη νέα αντίληψη που πρεσβεύουμε για νομιμότητα, διαφάνεια, αγωνιστική διεκδίκηση και έμπρακτη εναντίωση στις μνημονιακές πολιτικές.

ΕΡ.: Εάν το απαιτήσει η Τρόικα, θα περικόψετε τους μισθούς των εργαζομένων και θα προβείτε σε απολύσεις; Πώς θα εναντιωθείτε στις επιταγές της;
ΑΠ.:
 Το γεγονός και μόνο ότι θα το απαιτήσει η Τρόικα, σύμφωνα με την ερώτησή σας, δείχνει τη μετατροπή της χώρας σ’ ένα προτεκτοράτο. Εμείς αγωνιζόμαστε να δοθεί τέλος στη φτωχοποίηση των εργαζομένων και την κατεδάφιση των δικαιωμάτων τους. Η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η συνολική συμμετοχή των δημοτών, ώστε να αλλάξουμε αγωνιστικά εκείνους που δημιουργούν τα αδιέξοδα. Η ξεκάθαρη θέση μας είναι ότι δεν θα δεχθούμε η αυτοδιοίκηση, ως βασικό κύτταρο δημοκρατίας, να μετατραπεί σε διοίκηση.

ΕΡ.: Πώς βαθμολογείτε το έργο του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη;
ΑΠ.:
 Η υποψηφιότητά μου είναι η απάντηση.

ΕΡ.: Ποια η γνώμη σας για τον Κ. Κολοκοτσά;
ΑΠ.:
 Δε κρίνω ποτέ άτομα σε προσωπικό επίπεδο. Από πολιτική άποψη, επισημαίνω ότι είναι εκφραστής των πολιτικών της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ).

ΕΡ.: Ποια η γνώμη σας για τον κ. Κωνσταντίνου;
ΑΠ.:
 Σε προσωπικό επίπεδο η ίδια απάντηση με την προηγούμενη. Σε πολιτικό επίπεδο, σέβομαι τις θέσεις που εκφράζει, παρά τις διαφωνίες μου.

ΕΡ.: Εάν εκλεγείτε Δήμαρχος ποια θα είναι η πρώτη σας ενέργεια;
ΑΠ.:
 Να καταγράψω, αναλυτικά και αντικειμενικά, την κατάσταση στο Δήμο και, ταυτόχρονα, να ενισχύσω τις κοινωνικές δομές και να αναπτύξω δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΕΡ.: Ποια είναι τα κύρια έργα που θα υλοποιήσετε εάν εκλεγείτε;
ΑΠ.:
 1) Η ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη όλων των παραγωγικών κλάδων του νησιού (γεωργία, κτηνοτροφία, μεταποίηση, εμπόριο, υπηρεσίες και τουρισμός). Στην προσπάθεια αυτή επιδιώκουμε ο τουρισμός να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης, ώστε η τεράστια αγορά του να χρησιμοποιηθεί να την απορρόφηση της τοπικής παραγωγής.
2) Η αποτελεσματική λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, μέσα από την ολοκληρωμένη διαχείρισή τους (δηλαδή διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση), επιτρέπει σταδιακά μια νέα τιμολόγηση, όχι με τα τετραγωνικά, αλλά με το βάρος, τον όγκο και την ποσότητα των σκουπιδιών.
3) Η ουσιαστική και βιώσιμη υδροδότηση του νησιού με συλλογή τού επιφανειακού νερού (φράγματα, λιμνοδεξαμενές), εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και ανακύκλωση.
4) Η διεκδίκηση και η κατασκευή των υποδομών που στερηθήκαμε για πολλά χρόνια, καταλαμβάνοντας μια από τις τελευταίες θέσεις στη χώρα.
5) Η συνεχής πρόνοια, ώστε να βρεθούμε κοντά σε όλους τους συνδημότες που υποφέρουν από τα μνημονιακά μέτρα (άνεργους, ανασφάλιστους), ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές και, ταυτόχρονα, αναπτύσσοντας πολύμορφες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΕΡ.: Τι θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα;
ΑΠ.:
 Εκτιμώ ότι έχει, ήδη, κριθεί υπέρ της «Ζακυνθινής Αναγέννησης».

ΕΡ.: Ποιο το διακύβευμα των εκλογών στο Δήμο;
ΑΠ.: 
Να δοθεί τέλος στις παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες ενάντια στους Ζακυνθινούς.

ΕΡ.: Εάν δεν περάσετε στο δεύτερο γύρο, ποιον από τους άλλους υποψήφιους θα στηρίζατε;
ΑΠ.:
 Η ερώτηση αυτή αφορά τους άλλους υποψηφίους.

ΕΡ.: Ποιον υποψήφιο θα στηρίζατε στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου;
ΑΠ.:
 Αναμφίβολα, το Λ. Νιοτόπουλο για τους αντικειμενικούς λόγους υπεροχής του έναντι των άλλων υποψηφίων.

ΕΡ.: Για ποιο λόγο πρέπει να σας ψηφίσουν οι Ζακυνθινοί
ΑΠ.:
 Θεωρώ ότι οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν τους λόγους, κύρια, όμως, γιατί έχουν εκτιμήσει ότι την πολιτική την θεωρώ προσφορά και μόνο.

Βιογραφικό 
Ο Μίμης Μαρίνος – Κουρής είναι ομότιμος καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1946, είναι παντρεμένος με την Αγγελική Μπον και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Είναι μόνιμος κάτοικος Βασιλικού. μετά τη συνταξιοδότησή του.
Εργάστηκε για 35 και πλέον χρόνια στην ανώτατη εκπαίδευση (ΕΜΠ- ΤΕΙ Αιγάλεω, Ιονίων Νήσων κ.ά ) και στη βιομηχανία (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου κ.ά)
Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Σχεδιασμού και Ανάλυσης Διεργασιών, Πρόεδρος του επιμορφωτικού κέντρου Χημικών Μηχανικών, Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος: Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ .
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπήρξε τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος σε περισσότερους από είκοσι Οργανισμούς – Επιχειρήσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 250 δημοσιεύσεις και μέχρι σήμερα είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε επτά διεθνή περιοδικά.
Από το 1975 έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δραστηριότητα (ΕΜΠ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών).

επιστροφή στην κορυφή
  • Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου. Ζάκυνθος: Συγκέντρωση στις 10.30 πμ εξω απο το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

    Γενική Απεργία - Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

#ταυτότητα

#newsletter

Εγγραφή στο newsletter της Δημοτικής Κίνησης Ζακυνθινής Αναγέννησης

Ηλεκτρονική διεύθυνση

#μείνετε συνδεμένοι

RSS Twitter Facebook Youtube Skype
Top of Page