Τηλ: (26950) 29486 Fax: (26950) 29486  Διεύθυνση: Κουτούζη 49, Ζάκυνθος
Μαϊ 09, 2014

Δέκα ερωτήσεις στον Δημήτρη Ακτύπη

Συνέντευξη του Δημήτρη Ακτύπη (Σαμπόνη) στην εφημερίδα Ημέρα και στην Ντιάνα Χαίκάλη 

«Η Δημοτική Αρχή είναι ο πιστός τοπικός «εκπρόσωπος» της μνημονιακής πολιτικής»! 


Ο Δημήτρης Ακτύπης, άνθρωπος με ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών στις προσεχείς εκλογές, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο το συνδυασμό «Ζακυνθινή Αναγέννηση», με επικεφαλής τον Μίμη Μαρίνο – Κουρή.
Ο κ. Ακτύπης, στη μίνι συνέντευξη που ακολουθεί, αναφέρει ότι η Ζάκυνθος χρειάζεται μια αναγέννηση στον κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τομέα, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι αυτό που λείπει, σήμερα, από την κοινωνία μας είναι η ομαδικότητα, η συλλογικότητα, σε αντίθεση με το «εγώ» και την ατομικότητα.

 

ΕΡ.: Για ποιους λόγους αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στο Δήμο, με το συνδυασμό του κ. Κουρή;
ΑΠ.:
 Η κοινωνική και οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, αποτέλεσμα των μνημονίων αλλά και των νεοφιλελεύθερων ευρωπαϊκών πολιτικών, γέννησαν την επιτακτική ανάγκη δράσης και συμμετοχής των πολιτών σε διεκδίκηση για ένα νέο ήθος εξουσίας.
Στη «Ζακυνθινή Αναγέννηση» λειτουργούμε συλλογικά, με διαφάνεια, αξιοκρατία και δικαιοσύνη. Συμμετέχουν νέα, καταξιωμένα στη ζακυνθινή κοινωνία, πρόσωπα και όχι επαγγελματίες της τοπικής πολιτικής, με ιδέες, μεράκι και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς για μια Ζάκυνθο αντάξια των προσδοκιών μας.

ΕΡ.: Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για τον εαυτό σας…
ΑΠ.:
 Στη δουλειά μου, βρίσκομαι πίσω από τις κάμερες – οπερατέρ. Αυτό που, όμως, λείπει, σήμερα, από την κοινωνία μας είναι η ομαδικότητα-συλλογικότητα, σε αντίθεση με το «εγώ» και την ατομικότητα. Γιατί μόνο μέσα από συλλογικές διαδικασίες θα μπορέσουμε οι πολίτες να επιλύσουμε αποτελεσματικά και δίκαια τα προβλήματά μας.

ΕΡ.: Γιατί πρέπει να προτιμήσουν εσάς οι Ζακυνθινοί;
ΑΠ.:
 Εκτός βέβαια από το πρόγραμμα και τις θέσεις της «Ζακυνθινής Αναγέννησης», στον αντίποδα των μνημονίων και των εκφραστών τους, ο συνδυασμός μας έχει υποψήφιους, που και η ακεραιότητα του ήθους τους είναι αναμφισβήτητη και η κατάρτιση και η ειδίκευση του καθενός και της καθεμιάς απαραίτητες για τον τόπο μας.

ΕΡ.: Πώς κρίνετε το έργο του Στέλιου Μποζίκη;
ΑΠ.:
 Το έργο του απερχόμενου Δημάρχου θα κριθεί στις προσεχείς εκλογές, στις οποίες κατεβαίνει με κύριο επιχείρημα ότι «πέτυχε να μην “κλείσει” ο Δήμος». Κι απευθύνουμε το ερώτημα στο Ζακυνθινό λαό: γνωρίζει να έχει «κλείσει», έστω και ένας Δήμος στην Ελλάδα; Βέβαια, δεν θα μπορούσε η απερχόμενη δημοτική αρχή να κάνει τίποτα περισσότερο, αφού είναι ο πιστός τοπικός «εκπρόσωπος» της μνημονιακής πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου – Παπαδήμου – Σαμαρά.

ΕΡ.: Ποια η γνώμη σας για τον κ. Μίμη Μαρίνο-Κουρή;
ΑΠ.:
 Πρόκειται για ένα από εκείνα τα «τέκνα» του νησιού μας που πρόκοψε στη ζωή του με την επίμονη και αδιάλειπτη προσπάθεια, καταξιώθηκε στο Πολυτεχνείο, και όλα αυτά μακριά από κατεστημένα, σε εποχές, μάλιστα, που το παλιό κομματικό και πολιτικό σύστημα είχε κυριαρχήσει σχεδόν σε όλους τους χώρους. Έχει και το ήθος και το όραμα και τις απαιτούμενες ικανότητες για να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Ζακύνθου.

ΕΡ.: Ποια η γνώμη σας για τον κ. Κωνσταντίνου;
ΑΠ.:
 Ο κ. Κωνσταντίνου δεν είναι πολιτικός αντίπαλος. Εκπροσωπεί έναν παραδοσιακό χώρο λαϊκής πάλης και υποστήριξης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Του εύχομαι καλή επιτυχία.

ΕΡ.: Ποιο συνδυασμό πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να στηρίξει ο συνδυασμός σας στην Περιφέρεια Ιονίων, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου;
ΑΠ.:
 Το συνδυασμό εκείνο, που είναι πιο κοντά στις βασικές αρχές και θέσεις της δημοτικής κίνησης «Ζακυνθινή Αναγέννηση».

ΕΡ.: Εάν ο συνδυασμός σας δεν περάσει στο δεύτερο γύρο, ποιον από τους άλλους υποψηφίους πρέπει να στηρίξει;
ΑΠ.: 
Οι θέσεις και προτάσεις μας αλλά και οι υποψήφιοι της «Ζακυνθινής Αναγέννησης» θα είναι οι νικητές των εκλογών, αν όχι από τον πρώτο τότε στο δεύτερο γύρο!

ΕΡ.: «Ναι» ή «όχι» στα μνημόνια;
ΑΠ.:
 Ένα «όχι» με στεντόρεια φωνή! Προσοχή: τα μνημόνια δεν είναι παρά η βίαιη εφαρμογή στην Ελλάδα πολιτικών που έχουν δρομολογηθεί από τους ισχυρούς της Γης, εδώ και χρόνια, και έχουν ένα μόνο σκοπό: οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και φτωχοί να εξοντωθούν!

ΕΡ.: Ποιο το όραμά σας για τη Ζάκυνθο;
ΑΠ.:
 Η Ζάκυνθος χρειάζεται μια αναγέννηση σε τρία αλληλοεξαρτώμενα επίπεδα: κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό. Στο κοινωνικό επίπεδο, η κοινωνική συνοχή πρέπει, έστω τώρα, να διαφυλαχθεί, με δίκαιη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική, καταπολέμηση της διαφθοράς και των συμφερόντων των λίγων αλλά ισχυρών. Ο πολιτισμός, δε, είναι το όχημα και για την προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης και για την ουσιαστική περιβαλλοντική προστασία. Ούτε νεόπλουτη μεγαλομανία ούτε μίζερος τοπικός βαυκαλισμός: συστράτευση όλων για τη Ζάκυνθο που όλοι ονειρευόμαστε!

επιστροφή στην κορυφή
  • Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου. Ζάκυνθος: Συγκέντρωση στις 10.30 πμ εξω απο το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

    Γενική Απεργία - Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

#ταυτότητα

#newsletter

Εγγραφή στο newsletter της Δημοτικής Κίνησης Ζακυνθινής Αναγέννησης

Ηλεκτρονική διεύθυνση

#μείνετε συνδεμένοι

RSS Twitter Facebook Youtube Skype
Top of Page