Τηλ: (26950) 29486 Fax: (26950) 29486  Διεύθυνση: Κουτούζη 49, Ζάκυνθος
Μαϊ 09, 2014

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: Ένας αγωγός νερού, 10 υδροφόρες και μία ...εκδήλωση

Του Θανάση Καραίσκου, άρθρο στον "Ερμή" 5/5/14

 

Την Τετάρτη 30/4 κ.Δήμαρχε παρουσιάσατε σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, την πορεία του έργου του κεντρικού αγωγού νερού,που ΘΑ αρχίσει να κατασκευάζεται το προσεχές διάστημα. Ελπίζουμε αυτό να ξεκινήσει πριν  εγκαταλείψετε τον δημαρχιακό σας θώκο.

 

    Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, ότι αυτό το έργο  έτσι κι αλλιώς πρέπει να πραγματοποιηθεί και σε αυτό φυσικά δεν πρόκειται να εναντιωθούμε.

    Όμως κ.Δήμαρχε,τι εξυπηρετούσε 18 μέρες πριν από τις εκλογές η δημόσια παρουσίαση (!) ενός έργου για το οποίο δεν είχε πέσει ούτε μια τσαπιά? Ελπίζουμε τουλάχιστον τα έξοδα της "εκδήλωσης" να βάρυναν τις προεκλογικές σας δαπάνες και όχι το ισχνό ταμείο του Δήμου.

    κ.Δήμαρχε ανεξάρτητα από την πασιφανή αναγκαιότητα ενός τέτοιου έργου, ανεξάρτητα από την τεράστια καθυστέρηση στην γραφειοκρατική -και όχι μόνο-  προώθηση του έργου, οφειλόμενη εν πολλοίς και στην παροιμιώδη προχειρότητα του Δήμου επί των ημερών σας, το ερώτημα παραμένει: ποια -πραγματική- ανάγκη, σας ώθησε να παρουσιάσετε δημοσίως και με τυμπανοκρουσίες το -μελλοντικό -έργο, ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές?

 

                                           ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

 

   Αναφέρατε κ.Δήμαρχε στην παρουσίαση σας,ότι το νερό που θα μεταφέρεται με αυτόν τον αγωγό θα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΟΣΙΜΟ, σύμφωνα με "επιστημονικές διασφαλίσεις" που παρείχατε ο ίδιος. Αλήθεια ποιες ακριβώς και απο ΠΟΙΟΝ  είναι αυτές οι  "επιστημονικές διασφαλίσεις" ?

 Παρεπιπτόντως να σημειώσουμε οτι στην παρουσίαση σας, επισημάνατε ότι 'κανένας επιστημονικός φορέας δεν στάθηκε δίπλα σας" (της Ζακύνθου προφανώς).

   Από όσο γνωρίζουμε από τον Τύπο,τα αποτελέσματα των νέων γεωτρήσεων που πραγματοποιήσατε δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά ως προς την ποιότητα του νερού. Επιπροσθέτως η ίδια η δημοτική Αρχή ήταν που έλεγε, ότι θα αναμείξει το καλό νερό που ΘΑ βρει με το όχι και τόσο καλό νερό τού Κεριού. Αλήθεια κ.Δήμαρχε πήρατε "επιστημονικές διασφαλίσεις" ότι αυτή η ανάμειξη θα οδηγήσει στο "ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΟΣΙΜΟ" νερό? Και συνιστάτε στους Ζακυνθινούς και τους επισκέπτες του νησιού να το βάζουν στα ποτήρια τους?

   Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε από ποιον επιστημονικό φορέα (ΙΓΜΕ?) πήρατε αυτές τις "διασφαλίσεις".

 

                                             Οι 10 υδροφόρες

    Αφού κ. Δήμαρχε , αφήσατε να διαφανεί - λίγες μέρες πριν τις εκλογές- ότι είμαστε στα πρόθυρα του ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΟΣΙΜΟΥ νερού, γιατί σπεύσατε από τις αρχές Απριλίου (!) ,να δώσετε 10 νέες άδειες νερού σε Υδροφόρες? Επικαλεστήκατε τους αυξημένους τουρίστες του καλοκαιριού, αλλά εσείς είχατε υποσχεθεί προεκλογικά το 2009,σύμφωνα με τον τοπ.Τύπο , ότι θα καταργήσετε τις υδροφόρες και θα παρέχετε στους Ζακυνθινούς συνεχή ροή νερού. Πως συμβιβάζεται αυτό με τις 10 νέες άδειες για υδροφόρες?

    Ο υπεύθυνος  για το νερό στο Δήμο κ.Αβράμης αναφέρει σε δηλώσεις του ("Ερμής 14/4) οτι αυτές οι υδροφόρες θα τροφοδοτούν ΜΟΝΟ περιοχές "που δεν έχουν δίκτυο ή το δίκτυο τους είναι ανεπαρκές". Σε αυτές εντάσσει εκτεταμένες περιοχές όπως ο Λαγανάς, το Καλαμάκι,ο Βασιλικος,αλλά και μικρότερες όπως η Λούχα και το Γύρι, ενώ ομολογεί οτι οι ορεινές κοινότητες δεν εχουν καθόλου δίκτυα. Πέρα από την παραδοχή του ότι μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου,  κάποιες κοινότητες δεν έχουν καθόλου δίκτυα, αναρωτιόμαστε με ποιον τρόπο ο κ.Δήμαρχος θα ελέγχει αν οι υδροφόρες θα τροφοδοτούν ΜΟΝΟ τις προβληματικές περιοχές? Θα επιβαρύνει την τροχαία με αυτόν τον έλεγχο?

    Εδώ είναι χρήσιμο να αναφέρουμε ότι ο κ.Αβράμης σε παλαιότερη συνέντευξη του (22/1/14), ανέφερε ότι ήδη : "πραγματοποιήθηκαν αντικαταστάσεις σωλήνων και επεκτάσεις δικτύων με τις οποίες ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ προβλήματα υδροδότησης διαφόρων περιοχών".Ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές αναφέρει τον Λαγανά  και τον Βασιλικό, δηλαδή ΕΚΕΙ  ΑΚΡΙΒΩΣ που δίδονται τώρα οι άδειες για τις νέες υδροφόρες με το αιτιολογικό ότι έχουν ανεπαρκές δίκτυο! 

                      

                                          Η "ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

 

    Οι προεκλογικές ανάγκες του κ.Δημάρχου, του επέβαλλαν προφανώς,να κάνει ολόκληρη ημερίδα για να διαφημίσει την μέχρι τώρα "πορεία του έργου μέχρι τη δημοπράτηση".  Όμως οι πολίτες γνωρίζουν ότι το έργο υπάρχει , όταν αρχίσει να κατασκευάζεται, πράξη που ευχόμαστε να γίνει το συντομότερο δυνατό, αλλά το πιθανότερο είναι να συμβεί όταν η "ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"  με το Μίμη Κουρή αναλάβει να διοικήσει το Δήμο.

       

     Υ.Γ.: Είμαστε ευτυχείς που μετά από 4 χρόνια στο Δήμο ο κ.Δήμαρχος αποφάσισε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του και Φράγματα για τη συλλογή νερού. Δυστυχώς επί μια ολόκληρη 4ετία δεν έκανε καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Μιμούμενος βέβαια άλλους προκατόχους του στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

   

                                             Θανάσης Καραίσκος

                                       Εκπαιδευτικός 2ου Λυκείου Ζακύνθου.

επιστροφή στην κορυφή
  • Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου. Ζάκυνθος: Συγκέντρωση στις 10.30 πμ εξω απο το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

    Γενική Απεργία - Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

#ταυτότητα

#newsletter

Εγγραφή στο newsletter της Δημοτικής Κίνησης Ζακυνθινής Αναγέννησης

Ηλεκτρονική διεύθυνση

#μείνετε συνδεμένοι

RSS Twitter Facebook Youtube Skype
Top of Page