Τηλ: (26950) 29486 Fax: (26950) 29486  Διεύθυνση: Κουτούζη 49, Ζάκυνθος
Μαϊ 16, 2014

18 Μάη, φτάσαμε στην αντίστροφη μέτρηση λοιπόν! 

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί φίλοι θα νοιώσουν μια ανακούφιση λόγω των δεκάδων μηνυμάτων που δέχτηκαν αυτές τις μέρες

Μαϊ 16, 2014

Διότι έχει ποιότητα και περιεχόμενο ως άνθρωπος και δεν είναι ρηχός και κενός.


Διότι προτάσσει το δημόσιο συμφέρον και το καλό του τόπου και όχι την προσωπική του ανάδειξη και προβολή

Διότι αντίπαλός του είναι τα προβλήματα του τόπου και όχι οι άλλοι «Συνδυασμοί». 

Διότι είναι βαθύς γνώστης των προβλημάτων αυτών και αποφασισμένος να αναμετρηθεί μαζί τους, «βάζοντας βαθιά το μαχαίρι» σε κάθε σάπιο και σαθρό. 

Διότι είναι άνθρωποι καθαρός, αδιάφθορος και τολμηρός, δεν ακολουθεί «υπόγειες διαδρομές» και δεν διστάζει να συγκρουστεί με «λογικές και πρακτικές» που αφήνουν μια δυσοσμία σκανδάλων.

Διότι θέλει να επαναφέρει τον δημότη στο προσκήνιο των αποφάσεων και εξελίξεων, προκρίνοντας τη συμμετοχικότητα και τη συλλογικότητα, και όχι να τον έχει στο περιθώριο.

Διότι έχει πρόγραμμα και προτάσεις για να βγει ο Δήμος από τα αδιέξοδα και να αποκτήσει η Ζάκυνθος τη θέση που της αρμόζει στο εθνικό και διεθνές περιβάλλον.

Διότι έχει δημοκρατικό ήθος και ύφος και δεν λειτουργεί αυταρχικά και ηγεμονικά.

Διότι αρθρώνει έναν γνήσιο δημόσιο λόγο, δεν κραυγάζει άναρθρα ούτε «χαϊδεύει αυτιά»..

Διότι είναι αναγνωρισμένος και καταξιωμένος δημόσιος λειτουργός και όχι «γυρολόγος της πολιτικής». 

Διότι έχει πολιτική άποψη και θέση, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και προσκολλήσεις.

Διότι είναι ακηδεμόνευτος και δεν έχει «εξαρτήσεις».

Διότι πρεσβεύει αξίες και όχι σκοπιμότητες.

Διότι υπηρετεί το δίκαιο και την αξιοκρατία και όχι τα ρουσφέτια και την ευνοιοκρατία. 

Διότι διεκδικεί και αξιώνει τη χαμένη αξιοπρέπεια της πολιτικής.

Διότι ενώνει και συνθέτει και δεν διχάζει ούτε αποκλείει.

Διότι εκφράζει και κινητοποιεί νέες και υγιείς δυνάμεις, ικανές να ξαναδώσουν ελπίδα και προοπτική στον τόπο.

Διότι «στεγάζει» ευρύτερες λαϊκές μάζες και όχι «τοπικές συντεχνίες» και συμφέροντα.

Διότι έχει όραμα για τον τόπο και πίστη για την υλοποίησή του.

Διότι ενεργοποίησε και συμμετέχουν πλάι του και άνθρωποι-υποψήφιοι, που διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά

Διότι, εν τέλει, ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που τους χρειάζεται ο τόπος μας.Βασίλης Πρασσάς, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Ζακυνθινή Αναγέννηση

Μαϊ 16, 2014

Συνέντευξη στην εφημερίδα Ημέρα και την Ντιάνα Χαϊκάλη

Αυτό είναι το μότο με το οποίο ρίχνεται στο στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Χαράλαμπος Μαυρίας. Για πολλά χρόνια πρόσφερε στον αθλητισμό και κάθε άλλο τομέα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του συμπολίτη του. Τον ενέπνευσε ο Μίμης Μαρίνος και συστρατευθηκε μαζί του. Έχει γνώση των προβλημάτων του τόπου και δεν θα έκανε ποτέ κάτι που θα ήταν κατά της ανάπτυξης και του γενικού καλού. Καλεί τους συμπολίτες του να μην εμπιστευθούν κανένα επαγγελματία πολιτικό, αλλά πρόσωπα με φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες και προτάσεις.

Μαϊ 16, 2014

Το μήνυμα της κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι κατ’εξοχήν πολιτικό.Και θα πρέπει να είναι μήνυμα αντιμνημονιακό, ριζοσπαστικό, κοινωνικό.Είναι η προσπάθεια όλων μας για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, ο οποίος θα έχει ως βασικό πυρήνα τον άνθρωπο.Με συλλογική δράση και συνείδηση διαμορφώνουμε την επόμενη μέρα.Με αλληλεγγύη, συνεργασία, συμμετοχή, άμεση δημοκρατία ως θεμέλιο για τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει όλες αυτές οι πολιτικές συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Μαϊ 16, 2014

-Κουράστηκες να βλέπεις τον τόπο σου να υστερεί. Να βλέπεις άλλες περιοχές της Ελλάδας να υπερέχουν, να έχουν λύσει θέματα που για σένα είναι ακόμη ζητούμενα.

-Βαρέθηκες να αντικρίζεις τις υδροφόρες να ...περνούν, να καταναλώνεις εκατομμύρια λίτρα εμφιαλωμένου νερού, να βλέπεις τις λιμνοδεξαμενές νερού να κατασκευάζονται αλλού και εσύ να αρκείσαι στις ...υποσχέσεις του κ.Δημάρχου ότι θα αναμείξει το "προβληματικό" και το καλό νερό, για να βάλει στα ποτήρια μας το "απολύτως πόσιμο" νερό του!

- Βαρέθηκες να σε διαβεβαιώνουν οτι έχουν plan B για το που θα βάλουν τα σκουπίδια μας και να διαπιστώνεις ότι το plan B ήταν η μεταφορά τους στην ...Κεφαλλονιά ή οτι η λύση είναι ο Δεματοποιητής, για τον οποίο όμως πρέπει να κατασκευαστεί αποθηκευτικός χώρος, αξίας 875.000 ευρώ (!) και πρέπει επίσης να ...πεισθούν τα πουλιά να μην τον πλησιάζουν (είναι βάσιμες οι αντιρρήσεις των αρχών του Αεροδρομίου για τον χώρο που έχει επιλεγεί,πλησίον του).

-Κουράστηκες να ακούς οτι άλλες πόλεις τις Ελλάδας έχουν βυθιζόμενους κάδους απορριμάτων ενώ εσύ πρέπει να διώχνεις τις ..γάτες για να τοποθετήσεις τα σκουπίδια σου στον υπερπλήρη κάδο της γειτονιάς σου. Για καμπάνιες Ανακύκλωσης ας μην κάνουμε λόγο: έχουν λήξει προ πολλού καιρού.

- Βαρέθηκες να βλέπεις τα κρουαζιερόπλοια να ...περνούν και την τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού να κάνει ...σχέδια επί χάρτου. Τον Λαγανά και άλλες τουριστικές περιοχές να αφήνονται στην εγκατάλειψη τους. Τους δρόμους να είναι χορταριασμένοι και τα παρτέρια μες την ξεραίλα .Και εσύ Ζακυνθινέ Πολίτη να αντιμετωπίζεσαι ως ιθαγενής που του "γεμίζουν" τις λακούβες με προεκλογική άσφαλτο μιας χρήσεως.

- Αγανάκτησες , μαθαίνοντας οτι τα ΔΙΚΑ σου χρήματα (αυτά που εισπράττονταν από τις Ελληνοποιήσεις αλλοδαπών) είχαν υπεξαιρεθεί. Οτι η Διαύγεια και η Διαφάνεια σβήστηκαν με "μπλάνκο' , οτι φάκελοι καταστρέφονταν απο θερμαντικά σώματα (!) και....Και μετά γέλασες πικρά, ακούγοντας το Δήμαρχο σου να αναλαμβάνει την ...πολιτική ευθύνη για τις "ατασθαλίες" και τις παραλείψεις υπαλλήλων του.

-Βαρέθηκες να ακούς για χρηστή Διοίκηση και να αντιλαμβάνεσαι οτι δεν υπήρχε ΚΑΘΟΛΟΥ Διοίκηση, αφού υπάλληλος/οι μπορούσαν επί χρόνια να υπεξαιρούν χρήματα του Δήμου ή του Δημοσίου, να πλαστογραφούν κλπ. Δηλαδή ότι η δημοτική Αρχή επι χρόνια ασκούσε πλημμελέστατο έλεγχο, ενδεικτικό της κατάστασης διάλυσης στην οποία βρισκόταν ο Δήμος.

- Αγανάκτησες διαβάζοντας καταγγελίες ( Τ.Ε.Ε.) , ότι ο Δήμος δεν εισπράττει δημοτικά τέλη, ούτε απο επιχειρήσεις στις οποίες ο ίδιος ο Δήμος έχει νοικιάσει. Αγανάκτησες για τα τετραγωνικά του σπιτιού σου, που φουσκώνουν ή ξεφουσκώνουν, ανάλογα με την ...επιστημονική μέθοδο που χρησιμοποιεί η δημοτική Αρχή.

- Πικράθηκες βλέποντας το Κάστρο σου -που οι Ενετοί έφτιαξαν με τόση μαεστρία- να έχει πέσει στα παραλυμένα χέρια μιας δημοτικής Αρχής που μάλλον θεωρεί τον εαυτό της αναρμόδιο για την εγκατάλειψη του και την πιθανότατη κατάρρευση των πρανών του.

- Πικράθηκες να ακούς για Ποιότητα Ζωής σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, για ποδηλατόδρομους ,για πεζόδρομους που σφύζουν απο ζωή και στη δική σου πόλη ο κεντρικός πεζόδρομος , να ανοιγοκλείνει, να μην μπορεί να στεριώσει. Και εδώ μεγάλη είναι η ολιγωρία της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Έχει λύση ο Ζακυνθινός Πολίτης? ΕΧΕΙ: Ψηφίζει δυο φορές (18 και 25 Μάη) και ελέγχει ΣΥΝΕΧΩΣ αυτούς που θα αναδείξει! Δίνει την ευκαιρία σε οτι πιο φρέσκο έχουν αυτές οι εκλογές : στην "ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" και τον υπ. Δήμαρχο της Μίμη Κουρή. Οι Ζακυνθινοί πολίτες αυτή τη φορά δεν θα κλωτσήσουν την ευκαιρία: Ένας άξιος πανεπιστημιακός καθηγητής και ένα αξιόλογο επιτελείο δίπλα του, αποτελούν τα εχέγγυα για μια άλλη δημοτική Αρχή. Η "Ζακυνθινή Αναγέννηση" οφείλει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής. Και οι Πολίτες όμως οφείλουν , όχι μόνο να ψηφίσουν αλλά και να ΕΛΕΓΧΟΥΝ, να είναι ενεργοί σε όλη την 4ετία και όχι μόνο στην κάλπη. Θανάσης Καραίσκος Εκπαιδευτικός 2ου Λυκείου Ζακύνθου

Μαϊ 09, 2014

Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Ζακύνθου Μίμη Μαρίνου Κουρή στην εφημερίδα Ημέρα.

ΕΡ.: Τι σας οδήγησε στη διεκδίκηση του Δήμου;
ΑΠ.:
 Η αντίληψη που έχω ότι η πολιτική, αποκλειστικά και μόνο, είναι προσφορά.

Μαϊ 09, 2014

Συνέντευξη του Δημήτρη Ακτύπη (Σαμπόνη) στην εφημερίδα Ημέρα και στην Ντιάνα Χαίκάλη 

«Η Δημοτική Αρχή είναι ο πιστός τοπικός «εκπρόσωπος» της μνημονιακής πολιτικής»! 


Ο Δημήτρης Ακτύπης, άνθρωπος με ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών στις προσεχείς εκλογές, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο το συνδυασμό «Ζακυνθινή Αναγέννηση», με επικεφαλής τον Μίμη Μαρίνο – Κουρή.
Ο κ. Ακτύπης, στη μίνι συνέντευξη που ακολουθεί, αναφέρει ότι η Ζάκυνθος χρειάζεται μια αναγέννηση στον κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τομέα, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι αυτό που λείπει, σήμερα, από την κοινωνία μας είναι η ομαδικότητα, η συλλογικότητα, σε αντίθεση με το «εγώ» και την ατομικότητα.

Μαϊ 09, 2014

Του Θανάση Καραίσκου, άρθρο στον "Ερμή" 5/5/14

 

Την Τετάρτη 30/4 κ.Δήμαρχε παρουσιάσατε σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, την πορεία του έργου του κεντρικού αγωγού νερού,που ΘΑ αρχίσει να κατασκευάζεται το προσεχές διάστημα. Ελπίζουμε αυτό να ξεκινήσει πριν  εγκαταλείψετε τον δημαρχιακό σας θώκο.

Απρ 28, 2014
Η Δημοτική Κίνηση “Ζακυνθινή Αναγέννηση” με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο Μίμη Μαρίνο Κουρή ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 30 Απριλίου θα είναι σε λειτουργία τα γραφεία του εκλογικού της κέντρου (Αλεξάνδρου Ρώμα 68 - πλησίον εκκλησίας Αναλήψεως).
Απρ 17, 2014

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ.Δημήτρη Μαρίνου- Κουρή (επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης Ζακυνθινή Αναγέννηση)  μετά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου «Μαζί για τη Ζάκυνθο» και την ομιλία του υποψήφιου  Δημάρχου  κ.Στ.Μποζίκη, στο κλειστό γυμναστήριο Παναγούλας.

  • Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου. Ζάκυνθος: Συγκέντρωση στις 10.30 πμ εξω απο το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

    Γενική Απεργία - Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

#ταυτότητα

#newsletter

Εγγραφή στο newsletter της Δημοτικής Κίνησης Ζακυνθινής Αναγέννησης

Ηλεκτρονική διεύθυνση

#μείνετε συνδεμένοι

RSS Twitter Facebook Youtube Skype
Top of Page