Τηλ: (26950) 29486 Fax: (26950) 29486  Διεύθυνση: Κουτούζη 49, Ζάκυνθος
Μαϊ 21, 2015

Δημοτική Κίνηση “Ζακυνθινή Αναγέννηση” | Δέλτίο Τύπου για την 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/05/2015

1) Τοποθετήθηκε θετικά υπέρ της ολοήμερης πεζοδρόμησης των οδών Αλεξ. Ρώμα, 21ης Μαιου και Λεωφόρου Δημοκρατίας, σαν ενα πρωτο αλλα ουσιαστικό βήμα για μιά μόνιμη λύση με την πεζοδρόμηση του συνόλου του ιστορικού κέντρου της πόλης μας.

 

 

Η σύνταξη σύγχρονης κυκλοφοριακής μέλέτης, που αποτελεί ευθύνη του δήμου, είναι σημαντική προυπόθεση για την ένταξη της πεζοδρόμησησης στην συνολική λειτουργία μιάς αειφορικής πόλης. Κρίσιμα είναι ακόμα και μια σειρά συνοδά έργα τα οποία είναι ευθύνη του δήμου καθώς και η αποφυγή μετατροπής του πεζόδρομου σε χωρο τραπεζοκαθισμάτων.

Η διαδικασία που δρομολογείται σήμερα μέσα σε έν κλίμα αξιοσημείωτης συναίνεσης, βάζει τέλος σε αποσπασματικές κινήσεις, παλινωδίες, αγονες αντιπαραθέσεις και διασπάθιση δημόσιου χρήματος που βαρύνουν προηγούμενες δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Εχει μάλιστα ιδιαίτερη αξία διότι δυστυχώς πραγματοποιείται σε μιά περίοδο, που ενα άλλο μέρος του ιστορικού κέντρου της πόλης μας, η πλατεία Σολωμου βρίσκεται στη γνωστή άθλια κατάσταση και είναι επίσης απόλυτα επιβεβλημένη η άμεση αποκατάσταση της.2) Με αφορμή την συζήτηση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Σύνδεσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων Ζακύνθου για την αποκομιδή των απορριμάτων, θέσαμε με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη να προχωρήσει άμεσσα ο Δήμος στην υλοποίηση του συνολικου του σχεδιασμού για τον μείζον ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στο οποία παρατηρείται σοβαρή καθυστέρηση.3) Κατά την συζήτηση θεμάτων που αφορούσαν εκμισθώσεις ακινήτων του δήμου , δημοπρασίες και άδειες επαγγελματικής εκμετάλλευσης οχημάτων η “Ζακυνθινή Αναγέννηση” τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπερ της διαφάνειας και της νομιμότητας με στόχο την διαφύλαξη των συμφερόντων του δήμου πέρα απο πελατειακές λογικές.4) Κατάδικάζει απερίφραστα τα πρωτοφανή γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αντεγκλήσεις, απειλές, χειροδικίες και τραμπουκισμούς. Γεγονότα σαν αυτά ευτελίζουν το δημοτικό συμβούλιο και προσβάλουν την δημοκρατική ευαισθησία της κοινωνίας μας. Είναι συλλογική ευθύνη του δημοτικού συμβουλίου, με ιδιαίτερα αυξημένο το ρόλο του προέδρου και του προεδρείου του για να διαφυλάτουν τον διάλογο και την δημοκρατική λειτουργία του οργάνου με άμεση και αποφασιστική παρέμβαση. Χαρακτηριστικά ήταν η τοποθέτηση του γραμματέα του προεδρείου και μέλους της “Ζακυνθινής Αναγέννησης” .

 

Ζάκυνθος 21/05/2015
Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 08:28
επιστροφή στην κορυφή
  • Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου. Ζάκυνθος: Συγκέντρωση στις 10.30 πμ εξω απο το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

    Γενική Απεργία - Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

#ταυτότητα

#newsletter

Εγγραφή στο newsletter της Δημοτικής Κίνησης Ζακυνθινής Αναγέννησης

Ηλεκτρονική διεύθυνση

#μείνετε συνδεμένοι

RSS Twitter Facebook Youtube Skype
Top of Page