Τηλ: (26950) 29486 Fax: (26950) 29486  Διεύθυνση: Κουτούζη 49, Ζάκυνθος
Απρ 01, 2015

Δημοτική Κίνηση “Ζακυνθινή Αναγέννηση”: Να σταματήσει η δημοτική αρχή το κρυφτούλι με την διαχείριση των απορριμάτων

Με μία εξαιρετικά αδιαφανή και αποπροσανατολιστική τακτική εχει αποφασίσει η δημοτική αρχή να διαχειριστεί το μείζον ζήτημα της μεταβατικής λύσης για την διαχείριση των απορριμάτων.

 

 

Για ενα θέμα όπου κατ' εξοχήν η διαβούλευση και ο διάλογος αποτελούν θεσμοθετημένα εργαλεία για την επιλογή των αναγκαίων λύσεων, η δημοτική αρχή επιλέγει την αδιαφάνεια και τις κινήσεις παρασκηνίου τόσο στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου όσο και με την κοινωνία.

Το ποτήρι ξεχείλισε με την επιλογή της χωροθέτησης της κινητής μονάδας επεξεργασίας και τα “ηξεις αφίξεις” προκαλούν σήμερα την αντίδραση των κατοίκων των περιοχών πιθανής χωροθέτησης, που δεν γνωρίζουν τι πρόκειται τελικά να συμβεί.

 

Ζητάμε, για μία ακόμα φορά, άμεση σύγκληση ανοικτού δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την ολοκληρωμένη παρουσίαση του σχεδίου – μελέτης, με αναλυτική τεκμηρίωση όλων των κρίσιμων τεχνικών στοιχείων της μεταβατικής λύσης, των οικονομικών στοιχείων εγκατάστασης και λειτουργίας της μονάδας καθώς και τις διαδικασίες επιλογής του αναδόχου του έργου και ασφαλώς την περιοχή χωροθέτησης.Μια τέτοια διαβούλευση είναι απαραίτητη για να δοθούν απαντήσεις ωστε να σταματήσει επιτέλους η δαιμονοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Διαφορετικά η ακολουθούμενη τακτική οδηγεί σε απόρριψη απο την κοινωνία ακόμη και αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης απορριμάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση η “Ζακυνθινή Αναγέννηση” με βάση το πρόγραμμα της για ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, θα συμβάλλει δημιουργικά στην επίλυση του επιτακτικού και επειγοντος προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας.

 

Ζάκυνθος 29/3/2015

επιστροφή στην κορυφή
  • Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου. Ζάκυνθος: Συγκέντρωση στις 10.30 πμ εξω απο το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

    Γενική Απεργία - Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

#ταυτότητα

#newsletter

Εγγραφή στο newsletter της Δημοτικής Κίνησης Ζακυνθινής Αναγέννησης

Ηλεκτρονική διεύθυνση

#μείνετε συνδεμένοι

RSS Twitter Facebook Youtube Skype
Top of Page