Τηλ: (26950) 29486 Fax: (26950) 29486  Διεύθυνση: Κουτούζη 49, Ζάκυνθος

 

  1.  Τα τέλη καθαριότητας αποτελούν ανταποδοτική χρέωση των δημοτών εναντι των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας απο τον δήμο ( αποκομιδή και διαχείριση των απορριμάτων). Η χρέωση αυτή μάλιστα είναι και υποχρεωτική για όλους. Η “Ζακυνθινή Αναγέννηση” θεωρεί ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών. Η εικόνα της καθαριότητας στο δήμο καθώς και οι ρυθμοί αντιμετώπισης του προβλήματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμάτων είναι εξαιρετικά προβληματικοί.

1) Τοποθετήθηκε θετικά υπέρ της ολοήμερης πεζοδρόμησης των οδών Αλεξ. Ρώμα, 21ης Μαιου και Λεωφόρου Δημοκρατίας, σαν ενα πρωτο αλλα ουσιαστικό βήμα για μιά μόνιμη λύση με την πεζοδρόμηση του συνόλου του ιστορικού κέντρου της πόλης μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για το μείζον ζήτημα της ισόρροπής ανάπτυξης της πόλης, το επί χρόνια άλυτο ζήτημα της κυκλοφοριακής οργάνωσης του νησιού, τις οφειλόμενες συγκοινωνιακές υπηρεσίες που δικαιούνται οι δημότες της Ζακύνθου και τις παράνομες στάσεις κι αφετηρίες που καθιέρωσε αυθαίρετα το ΚΤΕΛ στην παραλιακή, η δημοτική κίνηση Ζακυνθινή Αναγέννηση, έχει πάρει θέση στις καταστατικές θέσεις και προτείνει λύσεις στις προγραμματικές της προτάσεις.

Η δημοτική κίνηση “Ζακυνθινη Αναγέννηση”, που απείχε από το χθεσινό ( 2/11) έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεση της σε διαδικασίες που ευτελίζουν την δημοκρατική λειτουργία του οργάνου, σχετικά με την απόφαση που λήφθηκε έχει να δηλώσει τα εξής:


 

Η απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ( που συγκλήθηκε με πρόσκληση που εστάλη μόλις πρίν την συνεδρίαση στους δημοτικούς συμβούλους ) και με την οποία ματαιώθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού προμήθειας του εξοπλισμού για την επεξεργασία και μεταφορά των απορριμάτων Ζακύνθου, δημιουργεί ενα νέο σοβαρό κίνδυνο μιας ακόμα σημαντικής καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της υπόθεσης διαχείρισης των απορριμάτων στο νησί μας.

Η ανακάλυψη εκ των υστέρων αστοχίας στους όρους του διαγωνισμού και ενώ είχε ήδη ολοκληρωθεί η περίοδος της ανοικτής πρόκλησης για υποβολή προσφορών, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία και συνιστά δείγμα προχειρότητας και μη επιμελούς προετοιμασίας ενός κατά τεκμήριο σύνθετου διεθνούς διαγωνισμού με προϋπολογισμό 2.500.000 εκατομμύρια, ο οποίος μάλιστα διεξάγεται μέσω δημόσιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Είναι φανερό ότι υπάρχει – εκτός των άλλων- πρωτίστως πολιτική ευθύνη στην διαχείριση του θέματος απο την δημοτική αρχή. Αλήθεια κ δήμαρχε διερωτώμεθα τι εννοια πραγματικα εχουν οι αναφορές στον κίνδυνο επιβολής προστίμου απο το Ευρωπαικό Δικαστήριο όταν μέ παραλείψεις και αστοχίες της δημοτικής αρχής
“ βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας”

Εαν μάλιστα ληφθεί υπ όψιν ότι στην διαδικασία ενός τέτοιου διαγωνισμού υπάρχουν πολύπλοκες νομικές διευθετήσεις ( ενστάσεις, ρήτρες κλπ) δημειουργείται έντονη ανησυχία για την ολοκληρωση του μεσα στα πρόβλεπόμενα χρονικά όρια ( ανοιξη 2016 ).

Επιβάλλεται άμεσα με την επαναπροκηρυξη του διαγωνισμού να συντομευθούν οι διαδικασίες του, ωστε να καλυφθεί η παρούσα καθυστέρηση και να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία για να αποφύγουμε καθυστερήσεις που η σημασία τους για την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμάτων είναι αυτονόητη και αναγνωρίζεται από όλους

Σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και παρουσία πολλών μελών της δημοτικής κίνησης «Ζακυνθινή Αναγέννηση» ο επικεφαλής του συνδυασμού και δημοτικός σύμβουλος Μίμης Μαρίνος Κουρής, ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι δημόσια την παραίτησή του από τα καθήκοντά του στο Δημοτικό Συμβούλιο για λόγους που όπως διευκρίνισε, χωρίς να αφήσει περιθώρια παρερμηνείας, είναι καθαρά προσωπικοί.


Η Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και περιελάμβανε έναν απολογισμό της πορείας του συνδυασμού τους 8 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την ανάληψη καθηκόντων των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, εκεί δηλαδή όπου πριν από περίπου ένα χρόνο, ο κ. Κουρής είχε αναγγείλει την υποψηφιότητά του στο Δήμο και είχε παρουσιάσει τις θέσεις της Ζακυνθινής Αναγέννησης.

Με μία εξαιρετικά αδιαφανή και αποπροσανατολιστική τακτική εχει αποφασίσει η δημοτική αρχή να διαχειριστεί το μείζον ζήτημα της μεταβατικής λύσης για την διαχείριση των απορριμάτων.

Κατά την συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου, του Δημοτικού Συμβουλίου, η Ζακυνθινή Αναγέννηση τοποθετήθηκε ως εξής:

 

1) Επανέφερε το αίτημα της προς τον δήμαρχο για την πλήρη , αναλυτική και αντικειμενική αποτύπωση της κατάστασης του Δήμου και των φορέων του από οικονομική, λειτουργική και οργανωτική άποψη αλλά και των διαδικασιών που αποφασίζονται εκτελούνται και ελέγχονται οι διάφορες δράσεις, πράξεις και ενέργειες.

2) Για το θέμα της αντικατάστασης του Προέδρου της ΚΕΔΗΖ θεώρησε λάθος την εισαγωγή του θέματος εκτός προγραμματισμένης ημερήσιας διάταξης και μη επαρκώς τεκμηριωμένη την πρόταση αντικατάστασης του. Ψήφισε λευκό στην πρόταση για εκλογή νέου προέδρου.

3) Αποκάλυψε τις προσπάθειες να εμφανιστεί στον ισολογισμό της ΔΕΥΑΖ μια εξωραϊσμένη κατάσταση σχετικά με τα οικονομικά την επιχείρησης την στιγμή που τα χρέη της επιχείρησης από παλαιότερα έτη είναι συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ και σε προμηθευτές. Για τούτο και καταψήφισε τον ισολογισμό της επιχείρησης.

4) Επίσης σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα και την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΖ ψήφισε παρών. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε μεταβολή από τις περσινές τιμές τιμολόγησης, η Ζακυνθινή Αναγέννηση ανέδειξε τα ζητήματα της ανάγκης υποχρεωτικής δημοσιοποίησης των ελέγχων της ποιότητας του νερού καθώς και την δημοσιοποίηση σε διμηνιαία βάση α)των αντλούμενων ποσοτήτων β) των τιμολογούμενων ποσοτήτων. Υπογραμμίζοντας το γεγονός της μη τιμολόγησης μεγάλων ποσοτήτων νερού που διατίθονται στο δίκτυο.

Ακόμα έθεσε το απαράδεκτα υψηλό κόστος ανά κβμ για τις πολύ μικρές καταναλώσεις που φθάνει έως και 7 ευρώ το κβμ εάν συνυπολογιστούν τα πάγια τέλη και ο ΦΠΑ.

5) Στήριξε την απόφαση για διεκδίκηση του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου από τον Δήμο και την Περιφέρεια υπό την προϋπόθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αξιοποίηση του. Σχεδίου που να περιλαμβάνει και την αξιοποίηση των δεκάδων κτιρίων που έχει ο δήμος στην κατοχή του.

πηγή zantepress24.gr

Πρόσκληση

Kαλούνται τα μέλη της Ζακυνθινης Αναγέννησης την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 7 μμ στο θέατρο του Σαρακηνάδου, στις εκλογές για την ανάδειξη της κεντρικής συντονιστικής επιτροπής της δημοτικής κίνησης. Με την εκλογική διαδικασία ολοκληρώνεται η καταστατική συνέλευση της κίνησης. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει μετά την υποβολή των υποψηφιότητων.

Με νέα μνημονιακά μέτρα λιτότητας προ των πυλών, η Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου πρέπει να γίνει η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας

Ζάκυνθος: Συγκέντρωση στις 10.30 πμ εξω απο το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

Κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 31/10/2014 αναφέρθηκε και το θέμα υλοποίησης του ν 4250/2014 που αφορά την «αξιολόγηση και επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων στο δήμο με συμβάσεις αορίστου χρόνου».

  • Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου. Ζάκυνθος: Συγκέντρωση στις 10.30 πμ εξω απο το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

    Γενική Απεργία - Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

#ταυτότητα

#newsletter

Εγγραφή στο newsletter της Δημοτικής Κίνησης Ζακυνθινής Αναγέννησης

Ηλεκτρονική διεύθυνση

#μείνετε συνδεμένοι

RSS Twitter Facebook Youtube Skype
Top of Page